Om webbplatsen

Samlat stöd inom försäkringsmedicin är en webbplats från Socialstyrelsen och vänder sig i första hand till dig som möter patienter, men även till beslutsfattare och chefer, och handläggare på Försäkringskassan. Här hittar du information om webbplatsen, innehållet och hur du kontaktar oss om du har synpunkter.

På webbplatsen hittar du information och stöd som riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården med frågor som rör sjukskrivning, relaterad rehabilitering, återgång till arbete och utfärdande av medicinska intyg och utlåtanden.

Innehållet bygger i huvudsak på Socialstyrelsen kunskapsstöd Hälso- och sjukvårdens arbete med sjukskrivning och rehabilitering och syftar till att stödja hälso- och sjukvården att uppnå god kvalitet, patientsäkerhet och jämlikhet i arbetet med sjukskrivning och rehabilitering genom ett systematiskt arbetssätt.

Om innehållet

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd.

Användbarhet

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Om du stöter på några problem vill vi gärna att du uppmärksammar oss på det genom att kontakta oss.

Sökfunktion

I sökfunktionen som nås via fältet Sök längst upp till höger på webbplatsen kan du söka med fritext. På sökresultatsidan kan du sedan filtrera och sortera sökresultaten på olika sätt för att enklare hitta det du letar efter.

Behandling av personuppgifter

Socialstyrelsen behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och i vissa fall med stöd av kompletterande svensk dataskyddslagstiftning.

På Socialstyrelsens webbplats kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker så vi kan förbättra upplevelsen för dig och andra som besöker vår webbplats. Du kan rapportera fel eller ge synpunkter genom att kontakta oss.

Senast uppdaterad:
Publiceringsdatum: